-27,5 fok is volt hajnalban északon

Vasárnap hajnalban az északi derült, szélvédettebb, hófödte völgyekben extrém hideget mérhettünk.

Frissítve (szombat 18:52): Romhányban már -20,4 fokot mutat Póth Ariel észlelőnk hőmérője. Pénteken ilyenkor még csak -13 fok volt ugyanitt.

Frissítve (szombat 17:50): Vasárnap hajnalra az északi tájakon ismét sokfelé -20 fok alá csökken a hőmérséklet, egyes szélvédett, derült, hófödte völgyekben akár -25, -26 fok is lehet!

Piros riasztást adtak ki Nógrád megyére!

Vasárnap hajnalban várható minimumok

Szombat 7:25: Nógrád megyében több helyen is -20 fok alá csökken a hőmérséklet, Ute nevű észlelőnk Mihálygergén -24,3 fokot mért!

Hőtérképünk szombat reggel

Péntek 21:51: Nógrádsipeken már -20 fokot mutat arnold21 észlelőnk hőmérője.

Péntek 9:41: Hajnalban Mihálygergén -20 fokig süllyedt a hőmérséklet, szombat reggel ennél is hidegebb lehet.

Előzmények

Viharos széllel áramlott be térségünkbe a hideg levegő, szombat hajnalra a szélcsendes, hófödte, derült tájakon nem kizárt, hogy 

-23, -24 fokig is süllyed a hőmérséklet.

Péntek hajnalban sem volt melegünk, -15, -20 fokot ekkor is mérhettünk már északon, északkeleten, az extrém hideg miatt narancssárga riasztás van érvényben. Napközben a sok napsütés mellett egy-egy hózápor kialakult, -3, -9 fok volt a csúcshőmérséklet, de a viharos szélben -25, -30 foknak is érezhettük.

Szombat hajnalban nyugaton -12, -15 fok körül alakulnak a minimumok, míg északon, északkeleten -20, -24 fokos extrém hidegre kell készülni. 

Szombat hajnalban várható mínuszok

Szombaton még sokfelé erős, viharos marad a szél, ami jelentősen csökkenti a hőérzetet, így a napos idő ellenére a nappali -4, -11 fokos maximumokat jóval hidegebbnek érezhetjük. Estére megnövekszik északnyugat felől a felhőzet és vasárnap főként nyugaton, valamint északkeleten helyenként havazás is várható. Helyenként már veszít erejéből a szél, de még többfelé élénk, erős marad. Hajnalban -8 és -24 fok várható, a középső, északi és keleti országrészben lesz a leghidegebb, nappal is csak -2, -9 fok közé enyhül a kemény fagy.

Szerző: Herrmann Dóra, Varga Sándor
Megjelent: 2017.01.05 14:34


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Északkelet felé robog a rendszer
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Vajon látjuk majd az év negyedik teliholdját?