Hétvégéig enyhe idő

Nem igazán fog emlékeztetni az időjárás a januárra a következő napokban, pénteken 15 fok is lehet.

A hétvégi meglehetősen mozgalmas időjárás után a következő napokban nyugodtabb, többfelé kifejezetten enyhe időre készülhetünk, a tél egyelőre nem tér vissza.

Csupán hajnalonként lehet gyenge fagy

Szerdán délen lesz több napsütés, északon, majd nyugaton is több felhő, és késő délutántól az Alpokalján egy közelgő gyenge hidegfront hatására az eső is eleredhet. Északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a hajnalra képződő pára, illetve köd, így ezeken a tájakon helyenként "csak" 2-5 fokot mérhetünk a délutáni órákban, míg hazánk nagy részén ismét szinte kora tavasziasan enyhe időben lesz részünk.

Csütörtökön és pénteken egy újabb ciklon előoldalán ismét délire, délnyugatira fordul az áramlás, melyet a megélénkülő, pénteken az ország nyugati felén több helyen megerősödő délies szél is jelezni fog. Ezzel az áramlással azonban meglehetősen enyhe légtömegek sodródnak fölénk, olyannyira, hogy a hét utolsó munkanapján a szelesebb dunántúli tájakon akár

15 fok köré is emelkedhet délutánra a hőmérséklet.

Hétvégén aztán egy frontrendszer érkezik, többfelé csapadékosra fordul az idő, ezzel együtt pedig fokozatos lehűlés veheti kezdetét.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2015.01.12 15:47


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Egyre melegebb idő jön hétvégén