Hétfőre romlik el az idő

Nyugat felől érkezik a front, zivatarok, nagy mennyiségű eső kíséretében. Keddtől ismét melegszik az idő.

Meleg, többnyire napos hétvége előtt állunk, vasárnap estétől azonban már egy hullámzó frontrendszer érkezésének köszönhetően elkezd megnövekedni a felhőzet és a vasárnapról hétfőre virradó éjszakán az országban már többfelé számíthatunk záporokra, hevesebb zivatarokra.

Hétfőn virradóra érkezik a "rossz idő"

A front érkezése előtt vasárnap még meleg, nyári időnk lesz, a maximumok az ország nagy részén a 30 fokos küszöböt is átléphetik. Hétfőn már más lesz a felállás: zivatarok robajától lesz hangos az ég, ezen a napon lokálisan nagy mennyiségű esővel is számolnunk kell, néhol jégeső sem kizárt.

Keleten lesz legtovább meleg

Hétfőn a hőmérsékleti eloszlás szintén meglepő lehet: míg nyugaton helyenként csak 17-19 fokra számítunk, addig keleten helyenként még mindig elérheti a csúcshőmérséklet a 30-31 fokot. 

Kedden már búcsút int nekünk a front, a Tiszántúlon és északkeleten számíthatunk már csak záporokra-zivatarokra, ezt követően azonban fokozatos felmelegedés kezdődik.

Ha az események úgy kívánják, természetesen Percről Percre tájékoztatjuk majd olvasóinkat. Addig is, folyamatosan frissülő előrejelzésünket itt találják meg.

Szerző: Nagy-Kurunczi Rita
Megjelent: 2014.06.28 9:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Hidegfront szakítja meg a melegedést
Tuba Budapest felett, gyönyörű szivárványok és látványos virgák az országban