Megérkezett a felfrissülés

Vasárnap délután, este zivatarokkal kísért hidegfront érkezett, hétfőre mindenhol mérséklődik a nagy meleg.

A napok óta tartó nagy melegnek egy vasárnap éjjel érkező hidegfront vetett átmenetileg véget,

hétfőn már 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.

A front előterében már vasárnap napközben is kialakultnak szórványosan záporok, zivatarok, majd késő délutántól nyugatról kelet felé egy záporokat, zivatarokat okozó csapadéktömb vonult át az ország fölött. Heves zivatarok is kialakultak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísértek. Zivataroktól függetlenül is egyre többfelé támadt fel az északias szél.

Így várja a front érkezését WRF modellünk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése vasárnapra

Hétfőn eleinte még többfelé lehet eső, zápor, zivatar majd délutánra csökken a csapadékhajlam, egyre inkább felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Még mindig gyakran élénk, keleten, északkeleten és eleinte nyugaton is erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Mindenhol megszűnik a kánikula, délután 22-29 fokot mérhetünk.

Újabb rövid hőhullám, majd ismét hidegfront

Kedden a friss reggelt követően sok lesz a napsütés, csapadék nem várható és ismét melegszik a levegő, délután sokfelé 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás. 

Jakab Róbert fotója, köszönjük!

Szerdán újra hőség köszönt be, 31 és 38 fok közé melegszik a levegő, azonban ez a kánikula már nem lesz az e hetihez hasonlóan hosszú élettartamú, várhatóan csütörtök késő délután, kora este északnyugat felől egy markánsabb hidegfront érkezik.

Borítókép: Kornel119

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.08.04 9:46


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Üllők sorakoztak szerte az égen
Zivatarok robbantak ki, miközben keleten meglett a 30 fok
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg