Hétfőn újabb front viharos széllel

Vasárnap még 20 fok fölé emelkedhet délen a hőmérséklet, hétfőre újabb hidegfront jön viharos széllel.

Vasárnap a legtöbb helyen még erősen felhős lesz az ég, de délután délnyugat felől már hosszabb időre kisüthet a nap. Egy-egy zápor, kisebb eső legfeljebb néhol északon, északnyugaton lehet. A nyugati, délnyugati szél élénk, északon helyenként erős lehet. Az ország déli felén még 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. Majd az esti óráktól észak felől beborul és ismét eshet.

Nikolai fotója, köszönjük!

Vasárnap éjjel, hétfőre virradóra egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár heves zivatar. Északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik, a Dunántúl északi felén és északon 100 km/h-t meghaladó széllökések lehetnek. A hétfői front már jelentős lehűlést eredményez, 14-19 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Újabb front viharos széllel, jelentős lehűléssel

A front mögött viszont már a délelőtti órákban elkezd kitisztulni az ég északnyugat felől, délután csak helyenként alakulhat ki zápor, délen gyenge eső. 

Kedden és szerdán csapadék nem valószínű, sok napsütés ígérkezik, a szél mérséklődik. Hűvösebb, őszi időre készülhetünk, 15-16 fok körül alakulnak a maximumok.

Borítókép: Nikolai

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2018.09.22 18:54


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Porördög táncolt a szántóföld fölött Zemplénben
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok