Jön a hó

Egy mediterrán ciklon hoz hétfőn havat, délnyugaton 6-8 centi friss hó is hullhat.

Hétfőn hazánktól délre egy mediterrán ciklon halad majd el, de a ciklon hatását mi is érezzük majd, ugyanis az ország legnagyobb részén emiatt esni fog a hó.

Délnyugaton 6-8 cm hó is eshet

Hétfő reggel nyugat, délnyugat felől megérkeztek a havazást okozó felhők, melyek napközben egyre nagyobb területre terjeszkednek ki keleti, északkeleti irányba, így az esti órákban már az északkeleti tájakon is szállingózhat a hó, illetve gyengén havazhat. A Dunántúlon és a középső tájakon időnként feltámadhat a délkeleti szél, mely kisebb hófúvást is okozhat. Kedd reggel, délelőtt kelet felé távozik ez a csapadékmező, így a hét második napján a reggeli, délelőtti órákban a keleti, északkeleti tájakon még hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. Összességében a legtöbb hó a délnyugati tájakon hullhat, ott akár 6-8 cm friss hó is eshet.

Kedd este ónos eső is jöhet

Kedden este újabb csapadékmező érkezhet majd délnyugat felől a Dunántúlra, de ekkor már vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítanunk, ónos eső is előfordulhat! Hétfőn napközben -2 és -7 fok közötti maximumokra van kilátás. Kedd délutántól viszont napról napra pár fokkal enyhébb időre számíthatunk, de a hét második napján az ország nagy részén még továbbra is fagyni fog délután.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

 

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2016.01.03 20:03


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben