Pünkösd vasárnap hidegfront érkezett

Folytatódik a nyári idő néhol egy-egy záporral, zivatarral, vasárnap egy hidegfront érkezett.

Vasárnap érkezett a hidegfront

Attika7 fotója, köszönjük!

Pünkösd vasárnap délelőtt még sok volt a napsütés, de a front érkezését megelőzően már kissé megvastagodott a fátyolfelhőzet, beindult a gomolyfelhő képződés. A kora délutáni óráktól a hidegfront hatására egyre többfelé kialakultak záporok, zivatarok. Napközben megélénkült, néhol megerősödött a délies szél, északnyugaton a front érkezését követően északnyugatira fordult a szél iránya. Délután füledt, meleg időre volt 29-34 fok közötti maximumokkal, zivatarok környezetében frissült fel a levegő. 

Pünkösd hétfőn a felettünk hullámot vetett front hatására inkább a Dunától keletre és a középső tájakon alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Feltámad a változó irányú szél, mely zivatarok környezetében megerősödik. A csapadékosabb tájakon visszaesik a hőmérséklet, 25-28 fok körüli maximumomra van kilátás, máshol azonban még mérhetünk 30 fok körüli értékeket. 
Kedden késő este

újabb hidegfront érkezhet,

melynek hatására záporos, zivataros időre készülhetünk élénk, erős széllel, és további pár fokos hőmérséklet-csökkenéssel.

Rippel Erik felvétele, köszönjük!

Óvatosan a napozással!

Az UV-sugárzás nagyon erős lesz, helyenként akár extrém erős a 11 és 15 óra közötti időszakban, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, valamint fogyasszunk napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Vass Károly

Szerző: Berceli Balázs, Varga Sándor
Megjelent: 2017.06.01 13:28


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Rekordmeleg az óceánok vízfelszíne
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz