Hegyalja Fesztivál

Egyre több bulizni vágyó érkezik Tokajba, hiszen ma kezdődik Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja. Mi is ott leszünk.

A jó borokról, a szép tájakról és a neves előadók hadáról híres kelet-magyaroszági fesztivál a mai napon nyitja meg kapuit, ahova Korbely Györgynek köszönhetően idén már második alkalommal látogathat el az Időkép csapata egy pódiumbeszélgetésre.

További információk a Hegyalja Fesztivál hivatalos honlapján!

De lássuk, milyen idő is várható az idei Hegyalján?

Folyamatosan frissülő, aktuális időjárás és regionális előrejelzés Tokaj térségére itt!

Szerdán szikrázó napsütés és hőség fogadja az érkezőket, csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égbolton. A gyenge, délkeleti szélben a csúcshőmérsékletek 31-32°C között várhatóak és az éjszaka is enyhe lesz - a sátrazókat már kora reggel napsütés ébresztheti.

Csütörtökön is még kánikulára számíthatunk Tokaj térségében, az extrém UV-B sugárzás miatt rendkívül gyorsan leéghetünk, emiatt érdemes lesz odafigyelni bőrünk védelmére - amúgy sem kellemes leégett háttal nekivágni az esti koncerteknek. Délutánra 33-34°C-ig emelkedik a hőmérők higanyszála.

Pénteken egy hidegfront éri el a térséget, de előtte még napközben marad a hőség. Az enyhe reggelt követően a nap nagy részében még napos időre számíthatunk, 33-34°C-os legmagasabb hőmérsékletekkel, a délutáni óráktól kezdődően azonban erőteljes gomolyfelhőzet-növekedés kezdődhet, és a késő délutáni, esti óráktól záporok, zivatarok kialakulására célszerű felkészülnie a fesztiválozóknak. Heves zivatarnak is fennáll a veszélye, melyet nagyobb méretű jég, felhőszakadás, valamint viharos, 90-100 km/h-t elérő erősségű kifutószél is kísérhet - ám az előrejelzések még meglehetősen bizonytalanok a front áthelyeződése miatt, térben és időben is eltolódhatnak az események. Mindenesetre a péntek esti programokon tekintettel a várható időjárásra nem árt körültekintőnek, elővigyázatosnak lennünk.

Szombaton a hidegfront átvonulását követően igazán kellemes, nyári időben lesz része minden Tokajba látogató fesztiválozónak. Több órára kisüt a nap, csak időnként növekedhetnek meg a gomolyfelhők, legfeljebb egy-egy rövid, futó zápor alakulhat ki a délután folyamán. Kellemes, 27-28°C körüli hőmérsékletre számíthatunk a térségben.

Vasárnap, az esemény zárónapján is derült, napos, nyári időre számíthatunk a térségben.  Mérsékelt marad a légmozgás, a 15°C körüli hajnali hőmérsékletet 30-31°C körüli kánikula követi a délutáni órákban. 

Összességében tehát meleg, nyári idő várja a Tokajba látogatókat. Amire érdemes lesz odafigyelnünk minden nap, az nem más, mint a Nap erős UV-B sugárzása, melyben könnyen leéghetünk. Emellett péntek délután, illetve este nem árt majd figyelni az időjárásra az érkező hidegfront és az ezt magába foglaló veszélyes időjárási jelenségek miatt. Minden Fesztiválozónak kellemes időtöltést és jó szórakozást kíván az Időkép csapata!

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.07.13 14:05


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporokkal tarkított napok jönnek, néhol az ég is megdörrenhet
Porördög kavarta fel a szombat délutánt
A jelenlegi napciklus eddigi legerősebb napkitörését észlelték csütörtök este