Havazott szomszédainknál

Ausztria magasabb hegyeiben augusztus utolsó napjaira beköszöntött a tél, a Tátrában is hó esett.

Ausztria magasabb hegyeiben augusztus utolsó napjaira beköszöntött a tél - olvashatjuk a SíTV oldalán. Kedd reggelre 1100-1200 méterre csökkent a hóesés határa, és 1800-2000 méter felett szinte mindenhol megmaradt a hó, fehérek a hegyek. (Jobbra a Grossglockner látható a Hochalpenstrasse Heiligenblut felett.)

Az előrejelzések szerint Tirol északi részén, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria és Stájerország északi hegyeiben egész nap marad a havas időjárás. Estig akár 20-50 centi hó is leeshet 2000 méter felett. Kitzsteinhorn már kedd reggel 49 (!) centiméter friss havat jelentett.

(Balra a Zillertalban didergő tehenek láthatóak.) 

Aki mindenképpen havat szeretne látni, nem is kell sokat autóznia a magyar határtól, hiszen kedd reggel Semmeringnél a Stuhleck csúcs, valamint a Schneeberg is havas volt, amelyet jobb időben még Győrből, Sopronból is látni lehet. 

Északi szomszédunknál, Szlovákiában is esett a hó, a Tátrában is 1800-2000 méter felett vékony hóréteg lepte be a hegyeket, a Lomnici-csúcson ezekben a percekben, 10:35 perckor is -3 fokot mutatnak a hőmérők. Európa hőtérképe itt láttható >>

Még több ausztriai webkamera a SíTV honlapján van összegyűjtve >>

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.08.31 10:54


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)