Havazott a hegyekben

Ezúttal az osztrák határon lévő hegyekben, majd az Északi-középhegységeben fordult hóba a csapadék, keddtől melegedés várható.

Frissítve (hétfő 09:15): Az éjjel az északi országrészben átvonult csapadéktömb nyomán az Északi-középhegység magasabb (700 m felett) vidékein néhány centiméter friss hó hullott. Jelenleg ezeken a helyeken párás, ködös a levegő, csapadék nem hullik. Lent, a bal oldali képen a Kékestetőn, a jobb oldali fotón pedig a Bükkszentkereszten üzemelő webkameránk látképe látható, míg jobbra fent a fehérbe borult Bánkútról készült fotó csodálható meg: ott 4 cm friss hó hullott.

 

Múlt pénteken egy hidegfront hatására a Mátrában és a Bükkben fordult át az eső hóba, a tegnap érkezett hideg levegő ezúttal az ország nyugati végén található hegyekben csökkentette le annyira a hőmérsékletet, hogy havazásra váltson a csapadék, miközben délen több zivatar is kipattant.

A Kendig-csúcson lévő időjárás állomáson hajnalban -0,6 fokig hűlt a levegő. Az ugyanott, 680 méter magasan fekvő webkameraképen jól látható, ahogy a felhőben a látótávolság néhány tíz méterre korlátozódik. Attilakirálydombi nevű zirci észlelőnk elmondása szerint a Bakonyban 350 méter magasan több órája havas eső hullik. Információink szerint a hó az országban sehol sem marad meg a felszínen.

Holnaptól ismét melegebbre fordul időjárásunk, részletek előrejelzésünkben »

(A képekre kattintva a webkamerák élőben követhetőek.)

Szerző: Szente-Varga Bálint
Megjelent: 2011.03.27 13:02


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Félhavinál több eső esett néhol