Ismét láthatjuk a Napot

Hétfőn még többfelé eshet, keddtől azonban felszakadozik a felhőzet, hazánk nagy részén napsütésben is bízhatunk.

A hétvégi szomorkás, csapadékos idő hazánk nagy részén még hétfőn reggel is kitart, majd napközben nyugat felől fokozatosan szűnni kezd a csapadék, délután inkább már csak a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon eshet. 

A magasban fölénk áramló hidegebb levegő hatására elsősorban az Északi-középhegység, illetve kezdetben még az Alpokalja és a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő tájain is az esőt egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel, de megmaradó hónak kicsi az esélye. Főként a Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél.

Hosszú idő után napsütés

Kedden eleinte még a középső és délnyugaton alakulhat ki kisebb csapadék - ekkor a Mecsekben hullhat havas eső, hó -, északnyugat felől azonban egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, és főként az ország északnyugati felén hosszú idő után napsütésnek is örvendhetünk. Hajnalban a derültebb északnyugati tájakon már fagyni fog, délután 2-6 fokra készülhetünk, ugyanakkor az erős északias szélben ennél alacsonyabb lesz a hőérzet.

Szerdán eleinte még keleten-délkeleten borult marad az idő, itt kisebb csapadék is eshet, míg másutt kevesebb felhőre, jobbára napos időre készülhetünk. Délutánra mérséklődik a szél, 1-6 fok közé melegszik a levegő. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Fotó: Rippel Erik, köszönjük!

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.12.07 17:11


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hullócsillagok szelték át az éjszakai égboltot
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok