Havazás után köd

Heves megyében néhol 10-14 centi friss hó is hullott. Kedden virradóra sűrű ködfoltok képződtek. Videóval!

Hullámzó ködtenger a Karancsról (8:30):

Sűrű köd (7:10): A várakozásoknak megfelelően a csapadékhullás véget ért, emellett az országban sokfelé képződtek sűrű ködfoltok. Ezek a helyek szépen kirajzolódnak a hőtérképen is, hiszen jóval hidegebb, -5 és -10 fok körüli értékek jellemzik őket.

Hétfői előzmények

Néhol esik havas vagy ónos eső (19:10): Északnyugaton már alábbhagyott a havazás, a középső területeken továbbra is gyengén havazik, jelenleg északkeletről érkeztek ónos esőről szóló észlelések. A Duna-Tisza közének déli felén és a déli területeken egyelőre még nem sok hó esett, sokfelé hiányzik a hótakaró.

Folytatódik a havazás (15:15): A Dunántúlon és a középső országrészben, egészen a Tisza vonaláig mindenütt havazik, csak helyenként hullik átmenetileg havas eső. A hóréteg sajnos csak lassan gyarapodik, ugyanis sajnos sokfelé gyenge olvadás tapasztalható.

Néhol intenzíven esik (11:30): A Nagykanizsa-Szeged-Salgótarján vonaltól északnyugatra mindenütt havazik, emellett északkeleten, a Nyírségben is szállingózik a hó.

Sokfelé ébredhettünk havas tájra (7:15): Pest megye keleti felén, Heves megyében 10-14 centire gyarapodott reggelre a hóréteg, míg  Szolnok térségében  7-9 centit mérhetünk. Jelenleg az agglomerációban és keleten továbbra is havazik, míg Szentgotthárd térségében ónos eső hullik.

Vasárnap hajnalban -20 fok közelébe csökkentek a hőmérsékletek, majd délutántól északon-északkeleten, majd keleten is havazás kezdődött.

Az esti órákban a Duna vonalátók keletre mindenütt havazott.

Az Alföld nagy részén és a Jászságban az éjféli órákig 4-6 centi friss hó hullott, emellett pedig az Északi-középhegység nagy részén is gyarapodott a hóréteg. 

Hétfőn országszerte várható csapadék, elsősorban hó formájában, de nyugaton, délnyugaton kezdetben ónos eső, majd havas eső, eső is előfordulhat. Részletes előrejelzés itt.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2013.01.28 0:57


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben
Kifehéredett a Kékes az est leple alatt