Havazás keleten

Csapadékzóna érte el keleti területeinket, szerda estig a Tiszántúlon helyenként 8-10 cm friss hó is esett.

A keleti országrészben - elsősorban a Tiszántúlon - élőknek ismét havazásban volt részük, a hóhullást egy Szerbia, illetve Románia felől visszahajló ciklon csapadékmezejének köszönhettük. A havazás már a kedd esti órákban kezdetét vette,  a Tiszántúlon, elsősorban annak a keleti felén helyenként szerda estig havazott; Békés, Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyen 8-10 cm friss hótakaró is kialakult. Emellett elsősorban északkeleten okozott hófúvást a megerősödő északias szél, így főként a Nyírségben kellemetlen útviszonyokra készülhettek ma az útnak indulók.

Nyugatabbra, a Duna-Tisza köze nyugati felén és a Dunántúlon jelentős csapadék nem volt jellemző, itt szerdán több órára kisütött a Nap, bár főként a Bakony térségében kialakultak hózáporok. Az erős, olykor viharos északnyugati szél elsősorban itt jelentősen rontotta a hőérzetünket, az ország túlnyomó részén szinte egész nap fagypont alatt alakult a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra a hét leghidegebb éjszakája köszön ránk, ekkor országos átlagban -10, -12 fok körül, sőt a vastag hóval borított, már derült, szélcsendesebb déli tájakon több helyen -15 fok alatt alakul a minimum-hőmérséklet.

Hétvégére csapadék és enyhülés érkezése valószínű.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2012.12.11 22:03


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben