Havas hétkezdet

Hétfőn többfelé, kedden elszórtan havazhat még a szeles időben, majd szerdától nyugodtabb napok jönnek.

Vasárnap délután főként az Alpokalján és a Dunától keletre eső tájakon alakultak ki intenzívebb hózáporok, helyenként negyed-fél óra leforgása alatt 4-5 cm friss hótakaró is kialakult. Németh Zsolt észlelőnk Körmenden készített látványos videót a várost érintő szélviharral kísért hózáporról, melyet ezúton is köszönünk!

Hétfőn újabb havazás érkezik

Hétfőn nyugat felől ismét többfelé számíthatunk havazásra, hószállingózásra, kivétel inkább csak a Tiszántúl lehet ez alól, ezzel szemben a Dunántúlon többfelé is hullhat akár 5-10 cm friss hó. Az éjszakai órákban a Tiszántúlon is havazhat, de ott csak pár centiméter friss hó hullhat, miközben a Dunántúlon egyre inkább havas esőre, esőre vált a gyengülő intenzitású csapadék, a középső tájakon átmenetileg ónos eső sem zárható ki. Kedden elszórtan még kisebb csapadék kialakulhat, de szerdától szárazabbra fordul az idő, és a hét további munkanapjain számottevő csapadék sehol sem várható a változóan felhős időben. Ugyanakkor csütörtök reggelre többfelé párássá, ködössé válhat a levegő.

Szeles hétkezdet

Hétfőn továbbra is szeles marad az idő, északnyugaton akár viharos északnyugati széllökések is előfordulhatnak, valamint kedden is még számítani kell erős széllökésekre a Dunántúlon, így előfordulhatnak még kisebb hófúvások az érintett tájakon. Szerdától viszont mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Kemény fagy, majd enyhébb idő

Hétfőn a reggeli órákban a havas, derültebb, kevésbé szeles tájakon -8, -10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, aztán viszont a hajnali fagyok valamelyest enyhülnek, de még a továbbiakban is előfordulhatnak olyan tájak, ahol -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Hétfőn lesznek olyan tájak az országban, ahol napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet egy-két fokkal, viszont keddtől általában fagypont felett alakulnak a maximumok, többfelé előfordulhat 4-6 fok körüli értékek is.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs, Cséki Gergő
Megjelent: 2015.02.08 16:41


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Félhavinál több eső esett néhol
Kelvin-Helmholtz felhők hullámoztak át a Balaton fölött
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma