Hatalmas lángok csaptak fel az Isztriai-félszigeten

Pula közelében gyulladt ki a növényzet, 30 hektárnyi terület vált a lángok martalékává.

Az Isztriai-félszigeten fekvő Pula közelében tűz ütött ki, mely gyorsan továbbterjedt a szeles idő miatt. Az MTI tájékoztatása szerint

egy transzformátor állomás gyulladt ki elsőként egy Pulához közeli kisebb településen, és onnan terjedtek szét a lángok.

Emiatt a fél városban nem volt áram, illetve evakuálni kellett Vintijan és Dolinka lakóit. A tűzoltóknak sikerült szombat délután lokalizálni a tüzet.

Medulinban üzemelő kameránk lencsevégre kapta, ahogy felcsapnak a lángok, és hatalmas füstfelhő tör a magasba Medulin, illetve Pula közelében /Kamera: Medulin-starlight/

Fotók: Kadosa Kelemen

Az MTI beszámolója szerint az isztriai rendőrkapitányság műveleti és kommunikációs központja arról adott tájékoztatást, hogy a tűz miatt több mellékutat és főutat le kellett zárni a forgalom elől. Délutánra a szél veszített erejéből, így a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat. 75 tűzoltó és három tűzoltó repülőgép is részt vett a tűz eloltásában.

Nagyjából 30 hektárnyi területen égett le az aljnövényzet.

A házak többé-kevésbé védve voltak, de néhány melléképület, személygépkocsi és egy rádióállomás is leégett. A környező településeken kisebb pánik tört ki, valamint Pula városi kórháza is áram nélkül maradt.

Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Borítókép: Kadosa Kelemen /Pula/

Forrás: MTI

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2022.07.09 17:59


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Visszatükröződött a Balaton felszínéről az éjszakai tűzgömb fénye
Tűzgömb suhant át csütörtök este
Tilos tüzet gyújtani négy alföldi vármegyében