Vasárnapig harmadfokú hőségriasztás érvényes

A kánikula miatt az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig a legmagasabb fokú hőségriasztást rendelte el.

Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint a tartós kánikula miatt szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. A legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés 

vasárnap éjfélig lesz érvényben.

A tájékoztatás szerint hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27°C-ot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdától a napi átlaghőmérséklet mindenütt meghaladja a 25 fokot. Csütörtöktől egyre inkább 27 fok feletti értékek várhatók.

Ismételten hangsúlyozni kívánjuk, hogy a kánikulában könnyen kiszáradhat szervezetünk, ne feledkezzünk meg szervezetünk folyadék-utánpótlásáról! Kerüljük viszont a cukros, illetve alkoholtartalmú italok, valamint a nehéz, zsíros ételek fogyasztását! Délelőtt 10 és délután 16 óra között országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, szalmakalapot, napszemüveget viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.

Borítókép: Ifj. Németh Lajos

Szerző: Időkép
Megjelent: 2019.06.11 18:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Milliónyi pihe járta táncát napnyugtakor (videó)