Ha végre itt a nyár

Pénteken még többfelé számíthatunk esőre, szombattól azonban beköszönt a jó idő.

Eső, szél, árvíz, belvíz... az elmúlt időszakban csak ettől volt hangos a sajtó. De most van egy jó hírünk, már csak két napot kell "átvészelnünk", szombattól ugyanis újra visszatérnek a nyárias hőmérsékletek, a Kárpát-medencét egyre melegebb és szárazabb léghullámok fogják elérni. 

Csütörtökön főleg az északi országrészben, míg pénteken megint országszerte számíthatunk kisebb csapadékra, majd északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet; a Dunántúlon élők délután már több órás napsütésben is bízhatnak. Csütörtökön északi megyéinkben nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat, amely csak tovább nehezíti az árvíz elleni védekezést. 

Szombattól többnyire napos , nyárias időre készülhetünk. Hétfőn a maximum hőmérséklet helyenként már a 30°C-t is elérheti. Keddtől délutánonként szórványosan záporok, zivatarok várhatóak, ám a hőmérsékletek továbbra is nyáriasak maradnak.

Hétvégén tehát mindenképpen ajánljuk, hogy aki teheti, mozduljon ki otthonról, akár egy kirándulásra, akár egy kisebb sétára, hiszen kellemes időnk lesz. A Balaton vize egyelőre csak 16 fokos, ám mostantól újra melegedésnek indul, talán már nem kell sokat várni arra sem, hogy megmártózhassunk a magyar tengerben.

 

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2010.06.03 13:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Állati melegen indult a hét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy