Ha hétvége, akkor hidegfront

Borongós idővel telik a szombat, de vasárnap a napsütés kerekedik felül. A lehűlés nem lesz nagy mértékű.

Szinte bevett szokása az időjárásnak, hogy hétvégére időzíti a hidegfrontokat. Ez most sem lesz másképp, szombaton ugyanis egy újabb front, a Eunice viharciklon hidegfrontja rontja el a tavaszias időt. A hőmérséklet azért nem lesz kimondottan téli, a déli órákban 8 és 13 fok között alakulnak a maximumok. A nap viszont a felhők mögé szorul, az ország legnagyobb részén borongós időre van kilátás. Némi napsütést az északi tájakon élők élvezhetnek, délen, délnyugaton viszont esős idővel telik a szombat. Reggel északkeleten is eshet kevés eső, havas eső.

A szél az északi tájakon támad fel jobban, itt és a Dunántúli-középhegység területén viharos északnyugati lökésekre is számítani kell. Máshol élénk széllökések lehetnek.

Fotó: Wachtler László (Vác)

Vasárnap a sok enyhe nap után szokatlanul hideg lehet a reggel. Északon

többfelé alakul ki gyenge fagy (-5, -1 fok),

de máshol is 5 fok alatt alakulnak a minimum értékek. Reggel még a déli határ közelében eshet, a Mecsekben kevés hó is lehet, de napközben mindenhol kisüt a nap. Este északon ismét elered az eső. A délnyugatira forduló szél csak időnként lehet élénk, erős. Viharos lökésekre csak a legészakibb tájakon kell készülni. 6-13 fokra van kilátás, a leghidegebb az Északi-középhegységben és környékén lehet.

Borítókép: Pelso55

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2022.02.18 10:30


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Egyre melegebb idő jön hétvégén
Véget ér a hűvös időszak, vasárnap újra 25 fok lesz
Hidegfront szakítja meg a melegedést