Pálfordulás

A héten enyhülés veszi kezdetét, a naposabb nyugati, délnyugati tájakon akár 12-14 fokig is melegedhet a levegő.

Gyorsan használjuk ki a szép téli időt, ha tehetjük, ugyanis a héten tovább enyhül az idő, a korábban lehullott hó hamar elolvad, a héten folytatódik az enyhülés. 

Az enyhülő időben tavainkon a korcsolyázás is veszélyessé válhat, ne menjünk az egyre vékonyodó jégrétegre!

A hétfői csapadékos időt követően kedd reggelre sokfelé köd alakulhat ki, és még a reggeli fagypont alatti hőmérsékletekben ónos szitálásra is számítani kell, később az északkeleti, keleti tájakon lehet még kisebb eső. Napközben már mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton, délnyugaton a naposabb tájakon 12-14 fokot is lehet. 

Nyugaton, délnyugaton 12-14 fok

A hét további részében is folytatódik az enyhülés, kemény fagyok hajnalban sem lesznek, szerdán és csütörtökön délután a naposabb nyugati, délnyugati tájakon a keddihez hasonlóan ismét mérhetünk 12-14 fokot a délutáni órákban.

Kisebb eső szerdán szintén északkeleten alakulhat ki még néhol, csütörtökön az ország déli, déli felén a megélénkülő sélnyugati szélben már többfelé felszakdozik a felhőzet, kisüt a nap, északon, északkeleten azonban marad a borongós, párás, helyenként napközben is ködös idő.

Pénteken érhet el minket egy hidegfront, ami szórványosan okozhat esőt, záporokat, az idő ennek ellenére enyhe marad, 5-10 fok körül alakulnak a maximumok. Továbbra is északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton melegebb. Többfelé feltámad az északnyugati szél, a Dunántúlon erősebb lökések is lehetnek.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Herrmann Dóra
Megjelent: 2016.01.24 16:01


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Napos, de kissé szeles idő várja a Tour de Hongrie mezőnyét a második szakaszon
Több, mint 10 fokos kontrasztot okozott a front észak és dél között
Ilyen időjárás várja a Tour de Hongrie mezőnyét az első szakaszon