Esős hétvége jön

Változékony, orvosmeteorológiai szempontból kellemetlen napok várnak ránk a hét hátralévő részében.

A hét eleji nyugodtabb, csendesebb, kemény éjszakai fagyokat hozó napok után a hét hátralévő részében már változékonyabb, több alkalommal is csapadék, szeles idő vár ránk, a gyakori frontátvonulás sajnos mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek körében kellemetlen tünetekkel járhat.

Péntek hajnalban, reggel a már szelesebb nyugati tájak kivételével többfelé képződhet sűrű köd, mely napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Duna-Tisza közén maradhat meg tartósabban is, miközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, az Alpokalján helyenként viharossá is fokozódik a déli szél jelezvén a következő front érkezését. Tovább enyhül az idő, főként a szelesebb nyugati tájakon akár 10-11 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

A hétvégén is folytatódik a változákony időjárás, szombatra virradóra főként a Dunántúlon, majd vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően már többfelé hullhat akár jelentősebb mennyiségű eső is, és a légmozgás is gyakran megélénkül, megerősödik majd. Az éjszakai fagyok a legtöbb helyen megszűnnek, napközben pedig általában 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

A gyakori frontátvonulás megterhelőleg hathat mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek szervezetére. Többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, a szeles időszakokban ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk, de felerősödhetnek az ízületi és reumatikus bántalmak, valamint ingadozhat a vérnyomás is. Az influenzás megbetegedések elkerülése végett erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.02.05 16:11


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk