Forró napok várnak ránk kevesebb viharral

Marad a kánikula, a hőségben néhol záporok, zivatarok frissíthetik a levegőt.

Augusztus első hetében igazi nyaralóidő ígérkezik, ám felfrissülést kevesebb helyen nyújthat a természet, a záporok, zivatarok mellett ugyanis tovább fokozódik a hőség. A nagy meleg miatt sokfelé másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A délutánonként megnövekvő gomolyfelhőzetből csak szórványosan alakulhatnak ki záporok, a viharok érintette tájakon azonban rövid idő alatt 20-30 mm csapadék is lehullhat.

KovacsNorka fotója, köszönjük!

Hőséggel zárul a július, kedden is folytatódik a kánikula, a meleg nyári időt csak helyenként, legnagyobb valószínűséggel a középső és keleti tájakon zavarhatja meg egy-egy zápor, zivatar.
Reggelre a korábban csapadékos tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek. A leghidegebb hajnali órákban is szinte mindenütt 20 fok felett alakul a hőmérséklet, majd napközben egyre többfelé elérhetjük a 35 fokot. Időnként élénk lehet, zivatarok környezetében feltámadhat az északias szél.

Szerdán a napos időt többfelé zavarhatják gomolyfelhők, főként a Dunától keletre pedig elszórtan záporokra, zivatarokra is számíthatunk. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik. A csúcshőmérséklet 30-35 fok körül alakul.

Csütörtökön sem tágít a meleg, de már több helyen kell készülnünk csapadékra is.

Borítókép: Keszthelydronphoto

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2018.07.29 10:21


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Előbb északkeletre, majd a Dunántúlra hoz zivatarokat a holnapi front
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront