Kora tavaszi idő záporokkal

A következő napokban is folytatódik a tavaszias idő, azonban időnként elkél majd az esernyő.

Továbbra is enyhe marad az idő a következő napokban, de pénteken többfelé megnövekedhet a felhőzet, elsősorban a Dunántúl keleti felén, a középső országrészben, majd az északi tájakon fordulhat elő eső, záporeső, a Dunántúlon ugyanakkor kis eséllyel megdörrenhet az ég is.

Szombaton, a meteorológiai tavasz első napjának reggelére a nyugati, délnyugati országrészben és az Északi-középhegység völgyeiben párássá válhat a levegő, köd is kialakulhat. A keleti, északkeleti tájakon kezdetben pedig még esőre, záporesőre is számítani kell. Délutánra mindenhol megszűnik a csapadék, többfelé felszakadozik a felhőzet. Vasárnap aztán ismét megvastagodik a felhőzet elsősorban a nyugati, délnyugati tájak felett, eső, záporeső is kialakulhat, ezzel szemben a keleti, északkeleti tájakon még a napsütésé lehet a főszerep. Az éjszaka folyamán viszont egyre nagyobb területre terjedhet ki a csapadék, így hétfőn ismétlődő eső, egy-egy zápor sokfelé előfordulhat, legkisebb eséllyel az északkeleti tájakon.

A következő napokban időnként megélénkül a déli, délkeleti szél, mely vasárnap helyenként északkeletire fordulhat, de erős lökésre legfeljebb csak egy-egy magasabb területen kell számítani. A leghidegebb hajnali órákban általában 2 és 7°C között alakul a hőmérséklet az előttünk álló napokban, de a derültebb, szélcsendesebb helyeken még mérhetünk fagypont körüli értékeket. A délutáni órákban kora tavaszias hőmérsékleteket mutatnak majd a hőmérők, 8 és 15°C közötti értékekre van kilátás, a felhősebb tájakon mérhetjük az alacsonyabb, a naposabb területeken pedig a magasabb hőmérsékleteket. Hétfőn azonban a sok felhő és a csapadékosabb idő miatt a legmelegebb tájakon is csak 12°C köré melegedhet a levegő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követketik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.02.27 13:42


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A sarki fény is megjelent a nap végére
Szivárványtengerben úsztunk
Felhővarázs Szombathely felett május első reggelén