Visszatér a naposabb idő

A következő napokban időjárásunk egyre szárazabbra fordul, csütörtökön már országszerte 21-25 fokot mérhetünk.

A hatalmas esőzéseket követően - melyet a Dagmar névre keresztelt hideg légörvény okozott - a héten fokozatosan csökken a csapadékhajlam, csütörtökön már országszerte a napsütés lehet a meghatározó.

Egyre több napsütés

Kedden már kevesebb helyen - elsősorban a Dunántúlon és délen - találkozhatunk kisebb esővel, egy-egy záporral, és szerencsére már nagy területre kiterjedő, jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható, valamint délután már többfelé a Nap is kisüthet. Szerdán pedig még kisebb az esélye a csapadéknak, csak egy-egy helyen alakulhat ki kisebb zápor, a Dunától keletre eső tájakon pedig hosszabb ideig tartó napsütésre is számíthatunk, de a Dunántúlon is előbukkanhat a felhők közül időnként a Nap. Csütörtökön már sehol sem lesz szükség az esernyőkre, csapadékot adó felhőkkel sehol sem találkozhatunk majd, és az ország legnagyobb részén a napsütésé lehet a főszerep.

Csütörtökön lehet szelesebb idő

Jelentősebb légmozgásra csütörtökig nem igazán kell számítani. Kedden és szerdán a Dunántúlon helyenként előfordulhat egy-egy élénk széllökés, de nem ez lesz a jellemző. Csütörtökön viszont a Dunántúlon és délen többfelé megélénkülhet a délkeleti szél.

Lassan melegszik az idő

Kedden 19 és 24 fok közé melegszik a levegő a legtöbb helyen, északkeleten viszont ismét 25-26 fok körüli értékeket mérhetünk. Nyugaton várható a leghűvösebb idő. Szerdán és csütörtökön már mindenhol 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, általában 21 és 26 fok közötti értékekre van kilátás a legmelegebb délutáni órákban. Hajnalonként azonban helyenként párássá válhat a levegő, köd is kialakulhat foltokban. Szerdán és csütörtökön reggelre a szélvédettebb, derültebb völgyekben nyugaton és északon 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.09.15 10:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Újra 20 fok felett
Egyre melegebb idő jön hétvégén