Fokozatosan köszönt be az ősz

Szombaton egy hidegfronttal kezdődött az ősz érkezése, de csak a jövő héten fordul igazán ősziesre az idő.

Szombaton záporokkal, több helyen intenzív villámlással és felhőszakadással kísért zivatarokkal elérte térségünket az a hidegfront, mely véget vet a szeptemberi nyárnak. A front előtt ugyanakkor keleten még mindig mérhettünk 30-31 fokot a hétvége első napján.

Nyugodtabb vasárnap

Vasárnap változóan napos-felhős időre van kilátás, egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar elszórtan nyugaton, délnyugaton, valamint északkeleten alakulhat ki. A szél csak időnként élénkülhet meg. A hajnali 11-15 fokot követően délután 22-28 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Érkezik az igazi ősz

Hétfőn újra országszerte csapadékosra fordul az idő, eső, zápor, zivatar egyaránt előfordulhat hazánk legnagyobb részén. Kedden már csökken a csapadékhajlam, kevesebb helyen lehet eső, zápor, mely az esti órákra fokozatosan megszűnik. Hétfőn északnyugaton és északkeleten lehet kissé szeles az idő, kedden viszont országszerte feltámadhat az északi-északnyugati szél. Hétfőn délen, délnyugaton már 20 fok alatt maradhatnak a maximumok, máshol még 21-25 fok közé melegedhet a levegő, kedden pedig 17-23 fokot mérhetünk. Szerdától szárazabb őszi napok jöhetnek, az ország nagy részén viszont 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2016.09.16 12:35


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viharosra fordul az idő
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban