Keddi havazás

Kifehéredett a táj, a Mátrában 25 centi hó esett. Kelet felé távozott a csapadék.

Délnyugaton már csepereg (12:35): Érkezik a csapadék, a Dél-Dunántúlon már többfelé eleredt az eső. Északkeleten közben szállingózik a hó, igazán télies a hangulat. A szél jelentősen csendesedett, tegnap Siófokon 100 km/h-s lökést is mértünk.

Jobbra Orliczki Attila képe Bükkszentkeresztről, köszönjük!

Délutántól érkezik az újabb havazás (11:40): A délutáni órákban délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, melyből délen, délnyugaton inkább eső, észak, északkelet felé haladva viszont egyre nagyobb valószínűséggel havazás várható.

Szerda reggelig a főváros környékén, az Északi-középhegységben, a Dunántúl északkeleti területein és az Alföld egy jelentős részén 5-10 cm friss hó hullhat. 

Az éjjeli havazást követően hétfő reggelre északon kifehéredett a táj, a legtöbb hó hegyeinkben hullott, a Mátrában 11, a Bükkben 8 centis havat mért partnerünk, a Sielők.hu. Részletes adatok Hótérképünkön böngészhetőek!

Kedden pár órára kisüthet a Nap, de délutántól újabb felhősödés kezdődik, délen eső, havas eső, északon újabb havazás érkezhet.

A héten marad a hűvös, télies idő. A legfrissebb amerikai és európai számítógépes előrejelzések szerint szombaton akár országos havazás is kialakulhat, optimista becslések jelentős hótakaró kialakulásával számolnak. Az előrejelzés a következő napokban még módosulhat, erről folyamatosan tájékoztatjuk majd olvasóinkat!

Szerző: Időkép
Megjelent: 2012.12.03 18:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk