Tubát láttak szombaton is

Szombaton is mozgalmas az időjárás, pénteken záporok, zivatarok voltak, a Nyírségben ismét tubát fotóztak.

Karcagon is tuba volt (szombat 18:37): Olajos Sándor karcagi felhasználónk is tubát fényképezett ma délután. Köszönjük a fotókat.

Újabb tuba Gödöllőn? (szombat 16:02): Egy újabb lehetséges tubát kaphattak lencsevégre Gödöllőn, valamint Balaton nevű településnél a sok csapadék következményeként vízátfolyás keletkezett, mely a szántóföldeket is elöntötte. Artoo és Holdviola94 képei, köszönjük!

Derecskén (szombat 14:57): Szombaton ismét záporok, zivatarok tarkítják az időjárásunkat, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséri ismét útjukat. Torwick nevű felhasználónk képei, köszönjük!

Művészi szemszögből (péntek 17:38): Bpfotoart nevű felhasználónk látványos fotója ismételten Nyírbátorból. Köszönjük!

Újabb fotók a tubáról (péntek 17:25): Ezúttal Nyírbátorból. Kapi74 nevű felhasználónknak köszönjük a fotókat!

Tuba a Nyírségben (péntek 17:20): Nyírgyulaj térségében Boni000 nevű felhasználónknak nem sokkal ezelőtt tubát sikerült lencsevégre kapnia. 

Köszönjük a fotókat!

Jég is esett Tatabányán (péntek 16:25) - Peti15 és Trombi képei, köszönjük!

A magasból (péntek 15:27): Kvadrokopterünk elcsípte a Vác fölött elhaladó vékony sávban húzódó zivatarrendszert.

Látványos felhők (péntek 14:35): Látványos felhőkkel érkeznek a zivatarok. Overdose Dorogon, Apeelme pedig Csóron kapta lencsevégre az érkező viharfelhőket. Zivatarok nevű mappánkban pedig további látványos felvételek is megtekinthetőek.

Intenzív villámtevékenység a Székesfehérvár-Tatabánya vonal mentén (péntek 13:57): A fővárostól nyugatra kialakult zivatarláncban igen heves villámtevékenység zajlik, lokalizációs hálózatunk többszáz lecsapó villámot érzékel.

Vácról szemlélve (péntek 13:30): A radarképen ugyan egy vékony csíknak tűnik, mégis nagyon szép a stuktúrája a fővárost elhagyó zivatarnak - felvételünk Vácról:

Zivatarok alakultak ki az elmúlt órákban az Északi-középhegység és a főváros térségében, valamint a Paks-Pécs-Baja háromszögben is. Sokfelé felhőszakadás kíséri útjukat, de Miskolcról és Regécről a déli órákban jégeső is jelentettek észlelőink. Északon nagy kiterjedésű, míg Budapesttől nyugatra-délnyugatra láncba rendeződött zivatarok mozognak., nyugati-délnyugati irányba. A délen található cella dél-délnyugat felé az országhatár felé közelít.

A délután folyamán újabb zivatarok kialakulására is számítani kell .

Szerkesztőségünk fotója Vác-Nyulasról

Szerző: Berceli Balázs, Nagy-Kurunczi Rita, Cséki Gergő
Megjelent: 2014.05.16 13:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Hó és jég, reggel dér fehérített
Hidegfront szakítja meg a melegedést