Felhőszakadás térkép

Új térképünkön nyomon követhető, hogy az elmúlt egy napban hol tombolt vihar.

Régóta tervezett fejlesztéssel végeztünk hétfő este, mostantól ugyanis a nem csak az éppen adott pillanatban viharok által sújtott területeket mutató radarkép, hanem az elmúlt napon vihar sújtotta területeket mutató felhőszakadás térkép is elérhetővé vált.

A fejlesztés a népszerű radarvideó adatai alapján készül, azaz nem csak a negyedóránként készült radarképeket, hanem a percenkénti felbontású, finom részleteket is kiszámoló adatsorból készül. A térkép így a legutolsó 1440 percnyi, azaz 24 órányi radarmérések sorozatának vizsgálatával készül, minden pontra megkeresve az elmúlt napban észlelt legerősebb csapadékot.

Mivel a térkép célja a viharok által érintett területek kiemelése, így a gyenge csapadék és a csöndes eső nem, kizárólag a záporszerű csapadék és a jégeső kerül megjelenítésre.

Új térképünk 15 percenként frissül, lehetővé téve az éppen aktuális viharok nyomvonalának pontos visszatekintését. A zivatarok haladási sebességét a gócok nyomvonalain időközönként feltüntetett érkezési időpontok segítségével tesszük pontosan meghatározhatóvá.

Reméljük legújabb fejlesztésünk is elnyeri tetszésüket, várjuk véleményeiket!

Az Időkép Csapata
2012. június 26.

Szerző: Időkép
Megjelent: 2012.06.26 9:36


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Némán jöttek a záporok
Kiterjedt zivatarrendszer súrolta a délnyugati határt
Bemutatták a harmadik generációs meteorológiai műhold képeit