Felhősebb napok záporokkal

Felhősebb napokban van részünk, kisebb eső, zápor még kialakulhat, csütörtökön délkeleten az ég is megdörrent.

A naposabb hétkezdet után a hét közepére felhők érkeznek fölénk, melyekből több helyen is kialakulhat csapadék, illetve néhány fokkal a hőmérséklet is visszaesik.

Megdörrent az ég

Csütörtökön sok felhő volt felettünk kezdetben, de napközben nyugaton, északnyugaton megkezdődött a felhőzet felszakadozása, és kisütött a Nap is a délutáni órákban, de ezzel együtt ezeken a tájakon az északias szél megélénkült. Ugyanakkor előfordult még ezen a napon is többfelé kisebb eső, záporeső, és helyenként az ég is megdörrent. Hajnalra ismét kialakultak pára- és ködfoltok, de már enyhébb reggelre ébredhettünk, 10 és 15 fok közé csökkent a hőmérséklet. Napközben viszont a felhősebb északi, északkeleti és dunántúli tájakon mindössze 15-17 fok körüli csúcsértékeket mérhettünk, máshol viszont 18 és 22 fok közé melegedett a levegő.

Valamivel több napsütés

Pénteken már egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, de ezzel együtt az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan egy-egy zápor még kialakulhat. Hajnalban ismét számíthatunk pára- és ködfoltok kialakulására. A derültebb tájakon ismét hűvösebb lehet a hajnal, errefelé 6-8 fok körüli minimumok is előfordulhatnak, napközben pedig 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, de a felhősebb északkeleti területeken 15 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

A hétvégén vasárnap számíthatunk több napsütésre, szombaton még futó záporok elszórtan kialakulhatnak. Délutánonként 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2014.10.01 10:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Háborgó felhők a Balaton felett (videó)
Lassan mozgó cellák sötétítettek be a Balatonnál
Kiadós, akár fél havi esőt adhatnak néhol a zivatarok