Felhősebb, esősebb napok jönnek

Ismét nagyobb nedvességtartalmú légtömegek érkeznek fölénk, a hét közepéig többfelé számíthatunk csapadékra.

Folytatódik az átlagosnál hűvösebb őszi időjárás, ráadásul ismét csapadékosabb napok jönnek, szükségünk lesz az esernyőkre, esőkabátokra.

Borongósabb, csapadékosabb folytatás

Keddre virradóra többfelé, napközben szórványosan alakulhat ki eső, zápor, csak helyenként mutathatja meg magát a nap. Hajnalban már sehol sem süllyedt fagypont alá a hőmérséklet, viszont délután sem lesz melegebb 9-14 foknál, emellett pedig az északi-északkeleti szél is megélénkülhet.

Dobrosiné Ági fotója, köszönjük!

Szerdán borult lesz az ég, a délnyugati országrészben csak néhol, máshol sokfelé várható eső, főként az ország keleti, északkeleti felén jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Szeles, hűvös időre készülhetünk, az északnyugati szelet a Dunántúl északi felén

erős lökések is kísérhetik.

Csütörtök reggel keleten, északkeleten lehet még felhős lesz az ég, eleinte gyenge eső is kialakulhat, délen és nyugaton kevesebb lesz a felhő. Ezeken a tájakon hajnalban a derült égnek köszönhetően fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet, északon és keleten enyhébb lesz a reggel. Napközben 10-16 fok a legvalószínűbb, keleten, északkeleten is csökkenő felhőzettel, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal.

Borítókép: Kovácsné Tündi

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2016.10.09 10:54


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Porördög táncolt a szántóföld fölött Zemplénben
Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok