Felhők uralta napok

A következő napokban sok felhő lesz felettünk, a napot csak rövid időre láthatjuk. Hétvégén mediterrán ciklon jön, kiadós esőt hozva.

A csütörtöki borongósabb időt követően is

maradnak a felhők.

Pénteken is többfelé szürke, párás, ködös reggelre ébredhetünk, de csak elszórtan alakulhat ki ködszitálás, viszont előfordulhatnak olyan körzetek is, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet. Napközben a többfelé megélénkülő nyugati-délnyugati szélnek köszönhetően szakadozottabbá válhat a felhőzet, rövidebb időszakokra több helyen kisüthet a nap. Csak néhol lehet jelentéktelen csapadék. Hajnalban helyenként fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet, keleten, délkeleten viszont 5 fok felett alakulhatnak a minimumok, napközben pedig 9 és 14 fok közötti értékekre van kilátás.

Sárközi Georgina fotója, köszönjük!

Szombaton főként az ország délnyugati harmadán ébredhetünk sokfelé ködös időre. Napközben változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható, csupán néhol lehet gyenge eső. Helyenként élénk lehet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

A jelenlegi számítások szerint, de még nagy bizonytalanság mellett, vasárnap napközben egy mediterrán ciklon közelítheti meg térségünket, mely hétfőn érheti el hazánkat. Ez a ciklon feltámadó szelet, jelentősebb mennyiségű csapadékot hozhat magával, és várhatóan hétfőre a Dunántúlra jelentősebb lehűlést is, így az sem kizárt, hogy errefelé a magasabb tájakon, elsősorban

a hegycsúcsokon az esőt havas eső, havazás válthatja fel.

Erről pontosabb, részletesebb tájékoztatással a későbbiekben szolgálunk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Borítókép: Sylvester S.

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2017.11.08 13:50


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Főn melegítette a levegőt a Mátra, Bükk és a Zemplén lábánál
Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront