Felemás időjárás vár a héten a fesztiválozókra

Hűvösebb idővel rajtol a FEZEN és a ZamJam, de pénteken és szombaton már 30 fok is lehet.

Szerdán kezdődik Székesfehérváron a FEZEN, csütörtökön pedig Zamárdiban a ZamJam fesztivál.

Nem fesztiválozós idővel indul a FEZEN, ugyanis szerdán gyakran takarják majd felhők a napot Székesfehérvár térségében, és időnként esőre, záporokra is számítani kell, esetleg az ég is megdörrenhet. A délután második felében, estére szakadozhat fel a felhőzet, de egy-egy futó zápor még ekkor is előfordulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérhetik erős lökések. Napközben csak 20 fok körül alakulhat a maximum-hőmérséklet, majd csütörtök hajnalra 15 fok alá hűlhet a levegő.

Felhősebb, hűvösebb idő a hét közepén | Fotó: Eraber64

Csütörtökön megkezdődik a ZamJam fesztivál is Zamárdiban, miközben tovább dübörög a FEZEN. Ezen a napon mindkét fesztivál résztvevői sok napsütésre, nagyon erős UV-sugárzásra számíthatnak, számottevő csapadék egyik helyszínen sem valószínű. Élénk északnyugati szélre van kilátás. Zamárdiban 22-24, Székesfehérvár térségében 25 fok körül alakulhat délután a legmagasabb hőmérséklet, majd péntek hajnalban 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken is a napsütésé lesz a főszerep mindkét helyszínen, így az UV-sugárzás ismét nagyon erős lesz. Az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem valószínű a jelenlegi számítások szerint. Ezen a napon viszont a délnyugati szél lehet élénk. Melegszik az idő, délután 28-30 fok körüli csúcsértékekre van kilátás, majd szombat hajnalra 17-19 fok köré hűlhet a levegő.

Péntekre, szombatra visszatér az igazi nyár | Fotó: Vikuci

Szombaton is számíthatnak többórás napsütésre a fesztiválozók nagyon erős UV-sugárzás mellett, de ezen a napon már esély mutatkozik mindkét fesztivál térségében átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar kialakulására. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánra ugyanakkor 30 fok köré melegedhet a levegő, vasárnap hajnalban pedig 17-19 fok körüli minimumokra van kilátás.

Hozzászólna? Várjuk Viber csoportunkban!

Borítókép: Illusztráció


Ott leszel valamelyik fesztiválon?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2023.07.25 13:31


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

27-28 fok is lehet délen péntek délután
Nem lesz zavartalan az idei fesztiválszezon kezdete Sopronban
Gyönyörű májusi idővel indul a hét, az esőre még várni kell