Fél nap alatt 1 méter hó

Újabb rendkívüli havazást hozott a hétvége az Egyesült Államokban, helyenként 1 méter hó hullott.

Újabb rendkívüli havazást hozott a hétvége az Egyesült Államokban. Washington államban, a Seattle-hez közeli hegyekben néhány nap alatt tekintélyes mennyiségű hó esett. Ez a környék amúgy is a világ egyik leghavasabb területei közé tartozik, számos rekord született már ezen a részen - írja a Síelők.hu

Szombaton hajnal 4:00 és délután 4:00 óra közötti 12 órás időtartam alatt 99 cm hó esett Stevens Pass síterepén, amely helyi rekord ilyen rövid idő alatt. Ha ehhez hozzátesszük az előző napon és a később hullott havat is, akkor a statisztika azt mutatja, hogy 48 óra alatt 175 cm friss hó hullott a síterepen. Pont a legjobbkor, hiszen az előző hétvégére tervezték a nyitást, de volt gondjuk az üzemeltetőknek bőven, hogy a sílifteket kiássák a majdnem két méter vastag hó alól.

A közelben található Mt. Baker síterepe is, ahol szintén bőven havazott. Itt az előző hét napban összesen 2 méter friss hó esett. Mt. Baker tartja az egy szezonban leesett legtöbb hó világrekordját: az 1998/1999-es szezonban összesen 29 méter hó esett a síterepen - számolt be a Síelők.hu. Az idei szezon december 22-én kezdődik el.

Egy kis ízelítő a helyi hóviszonyokban történő snowboardozásról:

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2012.12.10 20:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
4-5 centi friss hó borította a Kékest
Mediterrán ciklon okoz havazást az Alpokban és az Appenninekben