Fákat döntött ki a vasárnapi vihar Berettyóújfaluban

Légzuhatagokkal, jégesővel kísért heves zivatarok tomboltak vasárnap keleten. Berettyóújfaluban több fát is kidöntött a szél.

Vasárnap a déli tájak kivételével több helyen alakultak ki záporok, zivatarok az országban. Sokáig a Dunántúl volt az események fő helyszíne, ahol az egymás után érkező zivatarok kiadós, rekord mennyiségű csapadékot hagytak hátra, délután azonban keleten is berobbant a légkör. Hajdú-Bihar megye több pontján is légzuhataggal kísért heves zivatarok alakultak ki, amihez cseresznye nagyságú jég is társult.

Radar animációnk a zivatarokról vasárnap 14 óra és fél 7 között

Berettyóújfalut is egy légzuhatag kapta telibe késő délután, ami heves felhőszakadást, viharos erejű szelet, jégesőt hozott magával, és jelentős károkat okozott a városban. A szél tetőket rongált meg, fákat tört ki vagy éppen csavart ki gyökerestől, letört ágak borították az utcákat a vihar után.

Attis fotói a viharról (Berettyóújfalu)

Fotók: Berettyóújfalu itt és most

Nyeste Viktória felvétele Berettyóújfaluból

Hajdúböszörménybe komoly jégesőt, heves felhőszakadást hozott a vasárnapi vihar. Utóbbi olyan intenzív volt, hogy az autóknak is félre kellett állni a lecsökkenő látástávolság miatt.

Molnár Tamás fevétele Hajdúböszörményből

Zágonyi Zsolt és Adrienn felvétele Hajdúnánásról

 

Borítókép: Berettyóújfalu itt és most

 

Szerző: Varga Sándor
Megjelent: 2021.07.12 16:50


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Viharosra fordul az idő
Állati melegen indult a hét