Fagyos reggelek veszélyeztetik a már kifakadt rügyeket

A fagyzugos helyeken akár -10 fok köré is lehűlhet a levegő a következő éjszakákon.

Beköszöntött a március, de a pénteki hidegfront erős lehűlést hozott magával. Ugyanakkor vasárnap szinte zavartalan napsütésre számíthatunk, esni sehol sem fog, viszont a délnyugati szél napközben többfelé megélénkül. De a száraz levegő hatására hajnalra nagyon lehűl majd a levegő, telet idéző hidegre számíthatunk, ugyanis mindenhol fagyni fog, a legalacsonyabb hőmérséklet sokfelé -3 és -9 fok között alakul, viszont

északon, északkeleten a fagyzugos helyeken akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Délutánra 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn már időnként felhők megzavarhatják a napsütést, de szinte mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, viszont délután északon és északkeleten többfelé erősebben megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan zápor, hózápor is kialakulhat. Ezen a napon az északi-északnyugati szelet kísérhetik helyenként élénk széllökések. Ismét fagyos lesz a reggel, északon, északkeleten a fagyzugos helyeken ismét -10 fok köré hűlhet a levegő. A délutáni órákban 6-11 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Fagyos reggelek elé nézünk

Kedden is hideg lesz a reggel, szinte még mindenhol fagyni fog. Nappal 4 és 10 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, miközben egyre többfelé válik felhősebbé az ég, és már csak kevesebb helyen számíthatunk többórás napsütésre. Viszont száraz marad az idő, esni sehol sem fog napközben.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

Borítókép: Ivanmari

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2021.03.06 15:06


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő