Egyre kevesebb napsütés

Szombatig egyre felhősebb, hidegebb, őszi napok jönnek, helyenként gyenge csapadékkal. Északon, északkeleten még fagyhat.

Szombatig újabb front nem éri el térségünket, nyugodt, késő őszi időjárásra van kilátás, de főként a hét közepén reggelente többfelé mérhetünk fagypont alatti hőmérsékletet.

Szerda reggelre tovább csökkent a felhőzet, már csak délen maradt erősebben felhős az ég, máshol gyengén felhős, derült időre ébredhettünk. Ezzel együtt a szél is mérséklődött, így a déli tájak kivételével szinte mindenhol fagypont alá csökkent a hőmérséklet, a szélcsendes, fagyzugos helyeken 

-5, -7 fokot is mutattak a hőmérők.

Szerda hajnalban mért legalacsonyabb hőmérsékleti értékek

Felhősebb folytatás

Csütörtök reggel még főként az északi, északkeleti országrészben várható fagy, helyenként -3, -5 fok is lehet, az ország déli, délnyugati felén az erősebben megnövekvő felhőzetnek köszönhetően már nagyobbrészt fagymentes lesz az éjszaka. Napközben még északkeleten lehet többórás napsütés, máshol felhősebb, szürkébb időre van kilátás, délen, délnyugaton szitálás, gyenge eső is előfordulhat. Ezen a napon 4-10 fokig melegszik a levegő.

Péntek hajnalban már csak egészen északkeleten fordulhat elő gyenge fagy, foltokban párás, ködös lesz a levegő. Napközben erősen felhős, borult lesz az ég, elszórtan fordulhat elő gyenge eső. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Hétvégén újabb hidegfront érkezése körvonalazódik.

Borítókép: Sárközi Georgina

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.11.13 21:09


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma
Alapos útmosás, jégeső kísérte a zivatarokat
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk