Fagyos reggelek

A hétvégén egyre többfelé jelennek meg a reggeli fagyok, érdemes lesz melegen öltözni.

Friss (szombat, 9:30): Az Időképes automaták által mért országos minimum átlaga is fagypont alattinak adódott ma reggel, a leghidegebbet -6.5 fokot Mihálygergén mérték, a hőmérsékletek az ország középső és északi megyéiben voltak a legalacsonyabbak. Hétfőn hajnalban még ennél is hidegebb lehet. Balra Kenvelo23 ma reggeli felvétele, köszönjük!

Pénteken reggel főleg északkeleten és a völgyekben, majd a hétvégén és a jövő hét első napjaiban már az országban többfelé számíthatunk reggelente talajmenti fagyra, 2 méteres magasságban akár -2, -3 fokot, vasárnap és hétfőn pedig néhol -5 fok alatti értékeket is mutathatnak a hőmérők.

Minek köszönhetjük a hideget?

Hazánktól nyugatra egy nagy kiterjedésű, magas nyomású képződmény keleti peremén egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik a Kárpát-medence térségébe, hiába lesznek tehát naposak a délutánok, gyengülni fog a nappali felmelegedés is. A magasban az ilyenkor megszokottnál 6-7 fokkal hidegebb levegő áramlik a térségbe.

Mikorra várható némi enyhülés?

A jelenlegi előrejelzések szerint érdemes elővennünk melegebb kabátjainkat, csizmánkat, sapkánkat is, hiszen lassú, fokozatos enyhülésre csak kedd magasságától számíthatunk, addig mindenképp maradnak a reggeli fagyok és a hűvösebb nappalok is. Ezzel egyidőben kedden-szerdán hajnalban várhatóan megjelennek a makacsabb, tartósabb ködfoltok is - nincs mese, most már kíméletlenül beköszönt az Ősz.

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.10.13 19:27


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Viszlát, fagy
Fagyott péntek reggel is: néhol -3 fokig hűlt a levegő
Még egy fagyos reggel