F1 2024: Szokásos formáját hozza az időjárás Belgiumban?

Kora őszt idéző idő várható a Belga Nagydíj hétvégéjén, időnként az esőgumik is előkerülhetnek.

A nyári szünet előtt a híres belgiumi pályán, Spa-Francorchamps-ban kerül sor a Belga Nagydíjra. A pénteki szabadedzések alatt sok felhő lesz a pálya fölött, és időnként az eső is eshet. A délnyugati szelet élénk lökések kísérhetik mindkét tréning során. A hőmérséklet 20-22 fok körül alakul az edzések alatt. A pálya felszínének hőmérséklete sem lesz magas, viszont magas lesz a páratartalom.

A szombati harmadik szabadedzés is felhős, borongós időben telik majd, és időnként az eső ismét eleredhet. A nyugatias szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A levegő hőmérséklet 17-19 fok körül alakul a magas páratartalom mellett, és ismét alacsony pályahőmérséklettel találkozhatnak a pilóták.

A belga pályán sokszor trükkös időjárási körülmények vannak | Kép forrása: Kevinmcgill

A szombati időmérő edzés során is felhős idő várható, és ekkor is előfordulhat időnként eső a pálya térségében. Élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. 17-19 fokot mutathatnak a hőmérők, és ismét alacsony lesz az aszfalt hőmérséklete, viszont továbbra is magas páratartalomra számíthatnak a pilóták.

Vasárnap a verseny idején változóan napos-felhős idő valószínű, de még kis eséllyel egy-egy futó zápor kialakulhat a térségben. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A hőmérséklet 19-21 fok körül alakulhat. A napos időszakok hatására valamelyest magasabb lehet a pálya felszínének hőmérséklete, mint a korábbi pályaakciók során. A páratartalom még mindig magas lesz, de már nem annyira, mint a hétvége korábbi részében.

Borítókép forrása: Nathanael Majoros

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Jártál már valaha a belga pályán?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.07.24 13:13


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

2024 nyara volt az eddigi legforróbb nyár Magyarországon
F1 2024: Sok napsütés várja a csapatokat az Azeri Nagydíj hétvégéjén
F1 2024: Az eső és a szél is bekavarhat a Holland Nagydíj hétvégéjén