F1 2024: Nyári meleg várja a csapatokat az Amerikai Nagydíj hétvégéjén

Melegük lesz a pilótáknak Austinban, de időnként feltámad majd a szél.

Az előttünk álló versenyhétvégén az Amerikai Egyesült Állomokba látogat a Forma-1 mezőnye, idén már másodszor. Miami után most a texasi Austin mellett versenyeznek a csapatok, a Circuit of the Americas (COTA) versenypályán, az Amerikai Nagydíjon.

A pénteki egyetlen szabadedzésen jobbára napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délkeleti szelet élénk lökések kísérik majd. A hőmérséklet 28-30 fok körül alakul.

A pénteki sprintidőmérőre változóan napos-felhős időben kerül sor, de csapadéknak ekkor is elhanyagolható lesz az esélye. Továbbra is élénk lesz a délkeleti szél, és időnként egy-egy erős széllökés is előfordulhat. A levegő hőmérséklet 30-32 fok körül alakul.

Az austini pálya a magasból | Kép forrása: Planet Labs, Inc.

A szombati sprintfutam során már több felhő lehet a pálya térségében, de csapadék kialakulásának ekkor is kicsi lesz az esélye. A délkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. A hőmérséklet 28-30 fok körül alakul.

A szombati időmérő edzés alatt változóan napos-felhős időre van kilátás, csapadék nem valószínű. Élénk lesz a délkeleti szél. A hőmérők 30 fok körüli értékeket mutathatnak a kvalifikáció ideje alatt.

Vasárnap a verseny ideje alatt napos időre számíthatnak a csapatok és a pilóták, eső nem várható. Általában mérsékelt marad a keleties szél, legfeljebb csak egy-egy élénk széllökés fordulhat elő időnként. A futam során 30-32 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Borítókép forrása: Seefrank

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Jártál már valaha Texasban?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 6 órája


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Szárazabb arcát mutatja ezen a héten az ősz
Gyenge hidegfront zárja a hetet
Milyen időjárás várja a futás szerelmeseit Budapesten?