F1 2024: Milyen időjárás várható a Spanyol Nagydíj hétvégéjén?

Nyári idővel indul a hétvége, de vasárnapra mérséklődik a meleg. Vajon szükség lesz az esőgumikra?

Az előttünk álló hétvégén a Spanyol Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es szezon, a Barcelona melletti Circuit de Barcelona-Catalunya pályára látogat a mezőny.

A pénteki szabadedzések alatt sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből a délutáni órákban csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor a térségben. A délies szelet élénk lökések kísérhetik. Az első szabadedzés idején 24-26, a második tréning során 25-27 fokot mutathatnak a hőmérők. A napos időnek köszönhetően magas lesz a pálya felszínének hőmérséklete.

A szombati harmadik szabadedzés során is sokat süt majd a nap, csapdék nem valószínű. Az élénk délies szélben 26-28 fok körül alakul a hőmérséklet, és ismét magas pályahőmérséklettel találkozhatnak a pilóták.

A barcelonai pálya a magasból | Fotó: Tony Hisgett

Az időmérő edzés alatt is sok napsütésre számíthatnak a csapatok, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy futó zápor a pálya térségében. A délies szelet élénk lökések kísérhetik majd. A kvalifikáció idején 26-28 fokra van kilátás. A napos időszakokban magas lesz az aszfalt hőmérséklete.

Vasárnap a verseny alatt már több felhő lesz a pálya fölött, és időnként kisebb eső, zápor is kialakulhat a térségben. Ezen a napon várhatóan már nem lesz olyan magas a pálya felszínének hőmérséklete, mint a hétvége korábbi részében. Élénk délies széllökésekre továbbra is számíthatnak a pilóták. 21-23 fok körül alakulhat a hőmérséklet, viszont magas lesz a páratartalom.

Borítókép: Vroig

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Jártál már Barcelonában?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.06.19 12:08


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hétvégétől visszatér a kánikula
F1 2024: Kellemetlen időjárás várja a mezőnyt Silverstone-ban
Hőségmentes napokkal folytatódik a nyár