F1 2024: Beleszólhat-e az időjárás az Osztrák Nagydíj végeredményébe?

Vasárnap van a legnagyobb esély esőre, záporra, és a szél is feltámad.

Egy újabb versenyhétvége jön, ezúttal Ausztriába látogat a mezőny, ugyanis a Spielberg melletti Red Bull Ringen rendezik az Osztrák Nagydíjat. Ugyanakkor egy újabb sprinthétvégére kerül sor, így a megszokottól eltérő menetrendben zajlik majd a hétvége.

A pénteki szabadedzésen változóan felhős-napos időre van kilátás, és csak kis eséllyel alakulhat ki egy-egy zápor a pálya térségében. Gyenge, mérsékelt lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet 25-27 fok körül alakul.

A Red Bull Ring a magasból | Kép forrása: Planet Labs, Inc.

A péntek délutáni sprintidőmérőn is változóan napos-felhős időre számíthatnak a csapatok, és ekkor is csak kis esély mutatkozik futó záporok kialakulására a térségbe. Továbbra is gyenge, mérsékelt marad az északnyugati szél. A levegő hőmérséklete 26-28 fok körül alakul.

A szombati sprintfutam során sok napsütésre van kilátás, csapadék a jelenlegi számítások szerint nem valószínű. A délies szelet élénk lökések kísérhetik. 26-28 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vajon vasárnap is száraz lesz a pálya? | Kép forrása: Lukas Raich

A szombati időmérő edzés alatt is többnyire napos időre van kilátás, de némi esély mutatkozik arra is, hogy a térségben egy-egy rövid ideig tartó futó zápor kialakuljon. Ekkor is élénk lesz a délies szél. A hőmérséklet 27-29 fok körül alakul.

Vasárnap a verseny idején változóan napos-felhős időre számíthatnak a csapatok, és a jelenlegi számítások szerint ekkor mutatkozik a legnagyobb esély arra, hogy eső, zápor kialakuljon a pálya térségében. Élénk, erős lökések kísérhetik majd a délnyugati szelet. Ezen a napon sem lesz hideg, a futam idején 26-28 fokot mutathatnak a hőmérők, de ha megérkezne a csapadék, akkor akár hirtelen több fokkal hűvösebb is lehet.

Borítókép forrása: United Autosports

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.


Voltál már Ausztriában Forma-1-es futamon?

◎ Igen

◎ Nem

Szerző: Berceli Balázs
Megjelent: 2024.06.25 17:19


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Milyen időjárás várja a szurkolókat a harmadik Eb-meccsünk alatt?
F1 2024: Milyen időjárás várható a Spanyol Nagydíj hétvégéjén?
Milyen időjárás várja a szurkolókat a második Eb-meccsünk alatt?