Ezer lámpás éjszakája

Így mentik meg a gyümölcsösöket a fagytól - fotókon a hangulatos éjszaka

Bármilyen extrém is a helyzet mind kis hazánkban, mind az egész világban, és mindenki aki csak tud, otthonról, biztonságban vészeli át a midennapokat - mégis vannak, akik éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy legyen majd mit ennünk és innunk, bármit is hoz a jövő.

Óriási köszönet azoknak, akik ilyenkor is "életben" tartják az országot - a mentősök, orvosok, szemétszállítók mellett azonban nem feledkezhetünk meg a mező- és kertgazdaság dolgozóiról sem, akik éjjel-nappal, fáradhatatlanul, mindent beleadva küzdenek azért, hogy legyenek gyümölcsök is idén nyáron az asztalon.

A legtöbb termő fa éppen most borult virágba, amikor súlyos fagyokkal köszöntött be az április - és ilyenkor nincs mit tenni, valahogy meg kell óvni a termést, még ha extrém módszerekkel is.

Stábunk március 31-ről április elsejére virradó éjjel a Gyümölcsért Kft - Balaton Fruit Balatonvilágos határában lévő, több ezer gyümölcsfát nevelő kertészetében fotózta végig, éjféltől hajnalhasadásig, ahogy mindenki, aki csak élt és mozgott, alig néhány kávén túlélve az éjszakát, ezernyi és ezernyi mécsest, lámpást, füstölőt gyújtott, hogy néhány fokkal feljebb tornássza a hőmérsékletet a fák koronájáig.

A heroikus küzdelem egyben csodaszép látványt is nyújtott, ezt igyekeztünk megörökíteni fotóinkkal. 

Reméljük, tetszenek a képek, és amikor majd egy zamatos, lédús barackba harapunk a nyár végén, jusson eszünkbe mindez - és ismét mondjunk egy köszönetet.

Az orvosokon, nővéreken, rendőrökön, víz- és áramszolgáltatókon, szemétszállítókon kívül mindazoknak, akik ezeket a sokak számára "láthatatlan", amúgy viszont ámulatba ejtő munkát végzik. 

Reméljük, képeinkkel sikerül emlékezetessé tenni munkájukat.

Korábbi cikkünk hasonló témában, csodálatos éjjeli fotóval itt:

Mesebeli éj a tavaszi erdőben

Köszönjük!

2020. március 31-április 1. / az Időkép csapata

Szerző: Nagy Gergely
Megjelent: 2020.04.01 4:21


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

-3 fok volt a leghidegebb ma reggel
Tuba alakult ki csütörtökön délkeleten
-2, -3 fok lesz holnap reggel északon