25 cm hó hullott Nógrádban

A mediterrán ciklon a nyugati és északi tájakra havazást, máshová kiadós esőt hozott. Nógrád megyében néhol 25 centinél is több hó hullott.

Csütörtök, 15:05 - Már csak északon szállingózik vagy esik gyengén néhol a hó. A következő egy-két napban nagy havazás nem várható, a vastag hóval borított, derült északi, északnyugati tájakon azonban erős fagyokra kell számítani éjszakánként, akár -10, -15 fok is lehet.

Ecetfa téli bundában - Kocka55 fotója Hegyeshalomról, köszönjük!

Csütörtök, 13:40 - Egyre kevesebb helyen, helyenként északnyugaton és az északi határszél környékén havazik. Folyamatosan északkelet felé szorul a csapadékzóna. Az ország keleti felén esős idő jellemző, míg nyugaton több helyen felszakadozott a felhőzet. 

Toronyi webkameránk felvétele (Üzemeltető: ISIS-COM Kft.)

Bükfürdői webkameránk képe

Csütörtök, 12:35 - Szerkesztőségünk is készített néhány felvételt a Dunakanyar térségében, Vác-Nyulason és Szokolyán is jelentősebb hóréteg alakult ki.

Csütörtök, 11:40 - Vastag hóréteg borítja a tájat Nógrád megyében. Lacimaster nevű észlelőnk 25 centimétert meghaladó hóvastagságot mért Diósjenőn.

Lacimaster fotója Diósjenőről, köszönjük!

Gabesz0712 fotója Nógrádból, köszönjük!

Csütörtök, 10:52 - "Egész éjjel havazott. Itt Diósjenőn már a 20 cm-t is meghaladja a lehullott hó mennyisége." - Kaptuk az információt Marjuska nevű felhasználónktól. Köszönjük! Közben a havazás miatt Nógrád megyében több településen sincs áram, olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.

Csütörtök, 10:45 - Ráduly László a Kőszegi-hegységben az Írott-kőn járt, és rövid beszámolót is küldött videóval: "Most érkeztem meg a Kőszegi-hegységből, az Írott-kőn 25-30 centi hó hullott tegnap óta. Síkvidéken Kőszegen 10-13 centi volt a hóvastagság a reggeli órákban." Köszönjük az információkat!

Csütörtök, 10:00 - Roskadoznak a fák a hó súlya alatt Drégelypalánkon, 18-20 cm hó hullott.

Dych fotója, köszönjük!

Csütörtök, 9:20 - A Dunántúl északi részén, a Dunakanyarban és az Északi-középhegységben változatlanul havazik, néhol intenzíven, így például Balassagyarmaton is, melyet Czibula Gergely webkamerájának gyorsított felvétele is alátámaszt. Közben a 25-ös főúton árokba csúszott egy autóbusz, Sopronnál pedig egy busz és egy autó ütközött össze a csúszós úton, írja a Katasztrófavédelem.

Csütörtök, 8:38 - Sopron is fehérbe öltözött. Webkameránk gyorsított felvételén jól megfigyelhető, ahogy egyre növekszik a hó mennyisége a hűség városában.

(Üzemeltető: Szent Orsolya Gimnázium)

Csütörtök, 7:50 - Elakadt kamionok nehezítik a közlekedést a 2-es főút, Nógrád megyei szakaszán, olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján. Havas, hókásás utakkal elsősorban északon és nyugaton találkozhatunk, a csúszós utak következtében megnövekedett féktávolság miatt vezessünk óvatosan, téli gumi nélkül ne induljunk útnak!

Vimre69 fotója Sopronkőhidáról, ahol már 10 cm vastag a hótakaró, köszönjük!

Csütörtök, 6:45 - Nyugaton és északon továbbra is havazik, reggelre az Alpokalja is kifehéredett, Pilisszántóról és Szokolyáról pedig már 20 cm vastag hórégtegről számoltak be észlelőink.

Hódos Tamás, Bobzi89 és Ráduly László fotói Szombathelyről, Szokolyáról és Kőszegről köszönjük!

Csütörtök, 4:05 - Az Ország kétharmadát beterítő hatalmas csapadéktömből hull az égi áldás,  zömében eső, de északon és a Dunántúl északnyugati részén havazik. A legtöbb hó a Börzsöny környezetében várható, ott a magasabban fekvő területeken akár 20-30 cm is eshet. Ebben a térségben sok helyen síkvidéken is fehér tájra ébredhetünk. Néhány további kép a havasabbik olaldról.

Stábunk újabb felvételei

Szerda, 19:25 - A Dunakanyar térségében a csapadék első hullámából is végig hó esett, 200 m magasságtól pedig szépen meg is maradt és 3-4 cm összefüggő hótakaró borítja a tájat. 

Stábunk felvételei

Szerda, 17:30 - A Bakonyban is egyre többfelé havazik, így Zircen és Eplényben is havazás váltotta fel az esőt, a fagypont körüli hőmérsékletnek köszönhetően már vékony hólepel képződött.

Eplényben működő webkameránk kora esti pillanatképe

Szerda, 15:20 - Esztergom-Szamárhegyre és Hajag-tetőre is megérkezett a havazás.

Webkameráink gyorsított felvételei

Az előrejelzésekek megfelelően szerda hajnalban a Dunántúlon és a középső országrész északi felén kezdődött csapadékhullás, mely főként Nógrád, Pest és Komárom-Esztergom megyében hó formájában ér felszínt. A legtöbb hó csütörtök délutánig a Dunakanyarban és a Börzsönyben hullhat, itt akár 20 centiméternél is vastagabb hóréteg alakulhat ki.

Szerda, 13:45 - Téli ruhát öltött a Dunakanyar. Vác-Nyulason elhelyezett webkameránk gyorsított felvétele:

Szerda, 13:10 - A főváros is szépen fehéredik. Szekeres Levente képei Normafáról:

Köszönjük a fotókat!

Szerda, 12:35 - Ember Mónika Hollőkőnél örökítette meg a havazást:

Köszönjük a fotót!

Szerda, 10:00 - A havazás néhány webkameránk gyorsított felvételén is szépen látható, sokfelé vékony hólepel is képződött:

Webcamtravel által Hollókőn üzemeltetett kameránk gyorsított felvétele

A Budai-hegységben is havazás kezdődött, így Normafa is szépen kifehéredett:

A Síelők.hu által működtetett webkamera gyorsított felvétele

Szécsény környékét is elérte a havazás, Szécsényfelfaluban elhelyezett webkameránk gyorsított felvételén ez szépen látható:

Borítókép: Gabesz0712

Szerző: Időkép
Megjelent: 2017.11.29 10:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban
Újra 20 fok felett
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett