Eső, szél, eső - így indul a hét

Melegebb lesz az átlagosnál, de többszöri eső és szél ronthat az időjáráson.

Korábbi évek átlagához képest melegebb idővel folytatódik az advent. Reggelente legfeljebb gyenge fagy, napközben a legtöbb helyen 3-10 fok közötti hőmérséklet valószínű. Hétfőtől szerdáig a középső tájakon és a Dunántúlon többször erős lesz a szél. Az esős hétfő és szerda között, kedden többórás napsütésben is részünk lehet.

Szerkesztőségünk fotója

Részletek:

Hétfőn nagy területen esős idővel indul a nap, eleinte északkeleten még szakadozottabb lehet a felhőzet. Délután kelet felé vonul a csapadék, így nyugaton áll el leghamarabb az eső. Keleten és délnyugaton gyenge, mérsékelt, máshol élénk, erős lesz a szél. Reggel 0 és 8, délután 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden reggel nyugaton és északon többfelé ködös időre számíthatunk, északkeleten pedig délelőtt még kitart az eső. Az Északi-középhegységben a hűvösebb reggeli órákban átmeneti havazás, havas eső is előfordulhat. Délutánra nyugatra újabb csapadék érkezik, ekkor azonban az ország többi részén napos időre lehet számítani. A maximumok 2 és 9 fok között alakulnak, a szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén támadhat fel.

Szerdán reggel északkeleten napos és ködös tájakkal találkozhatunk, máshol felhősebb, de enyhébb lesz az idő. A nyugati határszélen gyenge eső sem kizárt. A délután folyamán mindenütt beborul az ég, és egyre nagyobb területen elered az eső. A szél- és hőmérsékleti viszonyok a keddihez hasonlóan alakulnak.

A folytatásban is a felhők lesznek túlsúlyban, és az igazi téli idő sem érkezik meg egyhamar.

Borítókép: Napraforgo13

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2020.12.06 10:10


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz holnap
Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk