Erősen fagyos reggelek előzik meg az enyhülést

Hétvégéig kemény fagyokkal indulhatnak a reggelek, kevés havazásra, szeles időre számíthatunk. Hétvégén enyhülés várható.

Pénteken kezdetben sokfelé indul szeles idővel a nap, viharos széllökésekből sem lesz hiány, hófúvás is lehet. Napközben a Dunántúlon marad élénk, erős a szél, másutt mérséklődik a légmozgás. Eleinte a Dunántúlon várható felhősebb idő, majd napközben sok napsütésre számíthatunkÉjszaka feltámad a nyugatias szél, és észak felől újabb csapadékmező érkezik. Többfelé gyenge havazás kezdődhet, de legfeljebb pár centivel gyarapodhat csak a hóvastagság, jelentős vastagságú friss hóréteg kialakulása nem valószínű. Délután -5, +2 fok várható.

Kiss Csaba fotója, köszönjük!

Szombaton a nap első felében többfelé, délután már csak néhol szállingózhat a hó. Többfelé lehet még élénk a nyugatias szél. Hideg lesz a reggel, a péntekihez hasonló erős fagyra számíthatunk. Napközben

enyhülés veszi kezdetét,

az ország nagy részén már pozitív tartományban alakulhat a maximum-hőmérséklet.

Vasárnap előreláthatólag kemény fagyokra már nem kell készülnünk, éjjel és napközben is azonban újra többfelé vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. Egyaránt előfordulhat eső, havas eső, elvétve (hajnalban és este) ónos eső, északkeleten hó is. Élénk, erős lesz a szél, a legmelegebb órákban 0-6 fok valószínű.

Borítókép: Zsu2020

Szerző: Szabó Bea
Megjelent: 2019.01.09 14:24


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Zivatarok robbantak ki szombaton, miközben keleten meglett a 30 fok
Viharokkal érkezik a keddi hidegfront
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg