Erős lehűlés körvonalazódik jövő hét elejére

Eseménytelen időszakot követően vasárnap erős hidegfront érkezhet észak felől, akár téliesebb fordulat is jöhet.

A hét nagy részében eseménytelen, száraz, hajnalonként többfelé párás, ködös időre számíthatunk, és a gyenge éjszakai fagyok is sok helyen visszatérnek. Délutánonként 8-14 fokot mutatnak majd a hőmérők.

A friss számítások alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy vasárnap környékén fordulat következhet be időjárásunkban. A Brit-szigetek környékén egy anticiklon erősödhet meg, tőle keletre pedig egy ciklon, amelynek markáns hidegfrontja észak felől elérheti hazánkat.

Az ECMWF modell valószínűségi előrejelzése a 850 hPa-os szint (kb.1500 méteres magasság) hőmérsékletére vonatkozóan vasárnap éjfélre /Forrás: WXCharts.com/

A front átvonulásának pontos menete még bizonytalan, de többfelé viharossá fokozódhat az északias szél, és a jelenlegi modellfutások alapján kevés záporos csapadék is kialakulhat. A front mögött észak felől hideg, sarkvidéki levegő érkezhet,

akár téliesebb fordulatra is van esély.

Ez annyit jelent, hogy a jövő hét első napjaiban éjszakánként már országszerte fagyhat, és napközben is nagy terüelten 5 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Friss információkkal hamarosan jelentkezünk.

Borítókép: Lica

Szerző: Időkép
Megjelent: 2021.11.08 11:46


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Szerdáig marad a kora nyár, szép időben majálisozhatunk
Viszlát, fagy