Erős földrengés Törökországban

Alig több, mint két héttel az október 23-ai ugyancsak erős földmozgást követően ismét rengett a föld Kelet-Törökországban

Ezúttal a Richter-skála szerinti 5,6-os rengés rázta meg Törökország Iránnal határos vidékét helyi idő szerint 21:23-kor. A földmozgás epicentruma ezúttal is Van városhoz közel, attól 16 km-rel délre volt 5 km-es mélységben. A török állami televízió szerint legalább 18 épület, köztük egy hatemeletes szálloda és egy irodaépület dőlt össze Van várostól délre. Legalább heten meghaltak, és valószínűleg sokan - mintegy százan - a romok alatt rekedtek. Az utcákon pánikba esett emberek szaladtak, a városban szirénázó mentők száguldoztak. A Vörös Félhold török segélyszervezet közel háromszáz fős mentőalakulatot és 15 ezer sátrat küldött a földrengés sújtotta térségbe. A mentő- és keresőszolgálatok emberei egész éjjel dolgoztak, és eddig 23 embert sikerült kimenteniük két szálloda romjai közül.

Legutóbb október 23-án volt hatalmas erejű földrengés ugyanebben a körzetben, akkor hatszáznál is többen vesztették életétüket, és még jelenleg is emberek ezrei élnek sátrakban a hideg időben.

Szerző: Bodrogi Attila
Megjelent: 2011.11.09 22:50


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

New Yorkban és Philadelphiában is rengett a föld
Erős földrengés rázta meg Tajvant
Pécsen, sőt Budapesten is érezni lehetett a montenegrói földrengést