Érkezik az eső

Szombaton este hidegfront éri el hazánkat, vasárnapra jó 10 fokkal visszaesnek a hőmérsékletek.

A szombati napra még hőségriadó volt kiadva az Alföld térségére (a csúcshőmérsékletek az ország délkeleti harmadán a 32-33 fokot is elérték), vasárnap viszont sokkal lehangolóbb és hűvösebb időre számíthatunk - nem járnak jól tehát azok, akik ezt a hétvégét  választották a balatoni nyaralásra. 

Szombaton az esti óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet - a front várhatóan 20 óra környékén éri el az északnyugati határt - és egyre többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúlon helyenként hevesebb viharok is lehetnek. A front mentén feltámad a szél, a nyugati országrészben viharos széllökések is előfordulhatnak.

Vasárnap reggel az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar és napközben sem várható számottevő változás: szeles marad az idő, eleinte sokfelé, délután főként keleten valószínű további eső, zápor, helyenként zivatar. A délelőtti órákban még keleten, északkeleten várható némi napsütés, délutáni pedig a Dunántúlon elkezd felszakadozni a felhőzet.

Jelentősen, jó 10 fokkal visszaesnek a csúcshőmérsékletek: 16 és 21°C közötti értékekre van kilátás, keleten-délkeleten lesz ennél melegebb.

hétfőre virradó éjszaka során országszerte csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, reggelre az ország részén kevés felhőre, derült időre számíthatunk. 

Szerző: Kurunczi Rita
Megjelent: 2011.06.18 17:51


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

60-nál is több tornádó csapott le pénteken az USA-ban
Örülhetnek a növények: kiadós eső érkezett
Hó és jég, reggel dér fehérített