Érkezik a hidegfront, véget ér a forróság (animáció)

Hőségzáró hidegfront érkezik, jó időre búcsút inthetünk a nagy melegnek.

Szerdára mindenhol véget ér a kánikula, északnyugat felől hőségzáró hidegfront érkezik. A front ma délután közelíti meg nyugati, északnyugati határainkat, így arrafelé már előfordulhat zápor, zivatar, és feltámad az északnyugatira forduló szél.

Éjjel a Dunántúlon egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd holnap napközben már keletebbre is. Egyre többfelé feltámad az északi-északnyugati szél, erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt

Északnyugaton helyenként a 25 fokot sem érjük el, ezzel szemben az ország keleti, délkeleti részén még 37-38 fokos forróságban lesz részünk. 

WRF-animációnk a front érkezéséről

Szerdán országszerte felfrissül a levegő, a csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakul, ezúttal a tartósabban felhős északkeleti tájakon lesz hűvösebb. Az ország keleti felén kezdetben többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd délutántól megszűnik a csapadék, itt is a egyre többfelé kisüt a nap. A felfrissülést országszerte erős északias szél kísérheti. 

A hét második felében nem tér vissza a kánikula, gyakran szeles, mérsékelten meleg időre van kilátás sok napsütéssel, kisebb záporokkal.

Borítókép: Rippel Erik

Szerző: Időkép
Megjelent: 2022.07.04 8:58


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Erős szél korbácsolta fel a Balaton vizét
Viharosra fordul az idő
Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban