Erdőlátogatási korlátozást vezetnek be a vadászidény kezdetére

Ősz elején több helyen is életbe léphet erdőlátogatási korlátozás a vadászati szezon miatt.

Szeptember 1-től helyszíntől függően a hónap végéig vagy október közepéig is eltarthat az erdőlátogatási korlátozás, amikor meghatározott időintervallumban tilos a vadásztársaságok, erdőgazdaságok előre kijelölt területein tartózkodni, ezeket a területeket a társaságok kötelesek közzétenni, de sokszor az érintett települések honlapján is megtalálhatók az információk. Saját testi épségünk érdekében mindenképp jó előre tájékozódjunk, és kerüljük el a lezárt területeket! - írja a National Geographic.

Eddig a Gemenc Zrt. tett közzé hasonló felhívást, A Gemenc területén augusztus 26-tól szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható az erdő. Az erdei vasút menetrendje is ehhez igazodik. A korlátozás alá esik a Sötétvölgy környékére, Bátaapáti, Mórágy, Karapancsa, Hajós és Lens területei. Ezekről térképes tájékoztatással is készültek.

A korábbi évek tapasztalata alapján az őszi vadászatok miatt hamarosan korlátozás alá kerülhet a Mecsek, a Bakony és a Balaton-felvidék is. Az aktuális tilalmakról az érintett terület igazgatási / felügyeleti szervezeteinek honlapjáról kaphatunk tájékoztatást.

Fotó: Simongyozo

Borítókép: Nimrod7

Szerző: Bayer-Szabó Bea
Megjelent: 2022.08.29 14:38


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Így festett az év első szupercellája vasárnap este
Térdig ér a hó Simonfán
Levadásztuk a havat