Enyhülhet a szárazság

Kedden hullámzó hidegfront éri el hazánkat, az ország nagy részén hosszú idő után kiadós csapadék hullhat.

A következő napokban hosszú idő után végre felcsillan a remény, hogy az ország nagy részén kiadós csapadék hulljon, így enyhülhet a hetek óta tartó szárazság, a mezőgazdaság is fellélegezhet.

Kedden és szerdán egy lassú mozgású, hullámzó hidegfront határozza meg időjárásunkat, így búcsút inthetünk a több órás napsütésnek. Keddre virradóra délnyugat felől egyre többfelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. Mivel a fölénk áramló levegő nedvességtartalma meglehetősen nagy lesz, így több helyen akár felhőszakadás is kísérheti a gócokat. A jelenlegi számítások szerint egy második intenzívebb hullám szerdán napközben érheti el ismét délnyugat felől hazánkat, így főként a nap második felében hullhat akár nagyobb területen is kiadós csapadék. Előreláthatólag az ország nagy részén enyhülni fog a hetek óta tartó szárazság, a mezőgazdaság is fellélegezhet, főként a kukorica és napraforgó igényli sok helyen is a jelentősebb csapadékot.

A front érkezésével több helyen megélénkül a légmozgás, valamint a hőmérséklet is visszaesik. Kedden lesz előreláthatólag hűvösebb, aznap többfelé 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, majd szerdán az újabb csapadékmező érkezése előtt ismét 25 fok fölé melegedhet a levegő.

Csütörtökre ez a hullámzó frontrendszer várhatóan elhagyja hazánkat, szeles, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb időben lehet részünk, de ismét egyre nagyobb területen süt ki több órára a Nap.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Szerző: Cséki Gergő
Megjelent: 2014.06.22 11:17


Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Kisebb zivatarok robbantak ki szombat délután
Hétvége: kora nyárias meleg, de a záporoktól, zivataroktól még nem szabadulunk meg
Délnyugaton csak 15, északkeleten 27 fok lesz ma